Kisaraportit

 

Kisaraportit kaudelta 2012

TIERP ARENA 24-26.08.2012

Alku tuntui katastrofaaliselta, lähtöpäivä varattuna väärälle päivälle. Onneksi avuliaiden virkailijoiden ansiosta saimme lähtöpäivän muutettua, vaikkakin ensimmäinen kommentti: ”Laiva täynnä!”

Lähdimme Naantalia/Tierpiä kohti iloisena, kun tapaisimme kaksi uutta mekaanikkoa, Tonin ja Paven ja viimevuodelta tutun Lauran satamassa. Tumppi olikin jo tuttu ”lainakama” Suuntalan tiimistä.

Olimme varikon portilla 8.30, hyvät politiikko puheet auttoivat pääsemään varikolle, kiitos Åsa ja Emelie!

Pystytimme leirin nopeasti, sadetta tulossa. Valmistelimme autoa torstain katsastusta varten ja opastimme uusia mekaanikkoja. Yllätys, yllätys, katsastus sujuikin suomenkielellä ilman suurempia ongelmia.

Olimme jo päättäneet, että ajamme kolmella ilokaasusatsilla. Radan hyvästä pidosta johtuen, päätimme lähteä tiukalla kytkimellä.

Eka lähdössä burn out sujui hyvin. Itse ajosuorituksessa hirveät rengasvärinät alussa ja lähtö oli siinä. Toisessa lähdössä kytkintä otettiin löysemmälle, lopputulos : taas rengasvärinät alussa.

Lauantaina löysäsimme kytkintä vielä, ja lähtö onnistui hyvin 60 jalkaa 1,07. Puolessa välissä pohjapelti irtosi ja oli pakko höllätä. Lauantain toinen lähtö vasemmalla radalla, toiveet korkealla, samoilla säädöillä hirveät rengasvärinät. Takalokarin reunasta irtosi pala lasikuitua. Ajat eivät riittäneet kaavioon. Sunnuntaina pakattiin ja sit mietittiin talven ja kesän suunnitelmia. Matka oli tosi onnistunut, vaikka olikin kolme uutta mekaanikkoa, asiallista sakkia, KIITOS JA TERVETULOA TIIMIIN!!

ALASTARO 6.8.2012

 

Saimme pakattua tavarat tiistaina. Sovimme Ollin ja Oskun kanssa aikatauluista keskiviikon lähtöajoista. Perillä pystytimme leirin nopeasti.

Toiveet olivat korkealla Tierpin epäonnistumisten jälkeen. Päätimme kokeilla 4 ilokaasusatsia normaalin kolmen sijasta.

Katsastus sujui ongelmitta.

Perjantaina eka kierroksella kaikki oli ok line upissa. Burn out meni hyvin. Ongelmat alkoivat, kun vihreä valo syttyi ja kytkin nousi ylös. Viper ei lähtenyt peliin. Toinen ja kolmas satsi toimi normaalisti, sen jälkeen täytyi höllätä. Radalta poistuessa ja jarruvarjoja kerätessäni, huomasin, että repsikan puolen pakosarjasta tipahteli vettä. Nopean tarkastelun jälkeen selvisi, että 2-sylinterin kannentiiviste oli palanut poikki. Varikolla purkaessa huomasimme, että 4-sylinterin mäntä oli sulanut. Sylinteri oli hurjassa kunnossa. Saimme onneksi apua Fast Freddiltä ja habermanin veljeksiltä lainatuilla hooneilla. Saimme sylinterin putken korjattua. Kantta paikallee laittaessamme, huomasimme, että 4-sylinterin venttilit ja kansi olivat vaurioituneet. Siispä jouduimme heittämään pyyhkeen kehään. Ja alkaa selvitää, miksi näin kävi. Johtopäätös: moottorissa joko liikaa ilokaasua tai liian vähän bensiiniä, mutta miksi??TIERP ARENA 15.-17.6.2012

Maanantaina pakkailtii ja tiistaina sit lähdettii. Vain kytkin puuttui. Keskiviikkona Lindahlit toivat sen, ei muutakuin hommiin. Vähän jännitti, kun tiimin kokoonpano muuttunut. Tumppi oli ”lainassa” Suuntalan Matilta. Timppa oli hovikuvaajana ja Osku tuli myös mekaanikoksi koko perheensä kanssa. Kirsi vähän autteli keittiöhommissa.

Torstaina auto saatiin katsastettua. Se sujui ilman suurempia huomautuksia.

Perjantaina oli vähän epävakaista säätä. Ensimmäisessä lajittelukierroksessa line upissa kaikki näytti hyvältä. Burn outissa kaasu ”hirtti” kiinni ja jätettiin suosiolla lähtö ajamatta.

Toisessa lajittelukierroksessa burn out sujui hyvin. Takaisin peruutettaessa kotonakin vihoitellut vesipumpun O-rengas katkesi ja sylkäisi vedet pihalle. Se siitä sitten.

Lauantaina sateli koko päivän, eikä päästy radalle. Olimme ulkona kaaviosta, koska emme saaneet aikaa. Sunnuntaina pakkailimme pienessä vesisateessa kotiin lähtöä varten.

Kisaraportit kaudelta 2011

TIERP ARENA 10.6 - 12.6.2011


Pakkasimme kaluston maanantaina valmiiksi linjuriin. Tiistaina pääsimme lähtemään monien viivytysten jälkeen n. 16.30 kohti Naantalia. Siellä Matti ja Hannele odottivatkin meitä jo. Ylitimme matkan Kapellskäriin yöllä rahtilaivalla. Keskiviikkona aamulla saavuimme satamaan klo 05.30. Lähdimme sitten ajelemaan kohti Tierp Arenaa. Vähän jännitti, kun oli uusi rata ja outo reitti. Pari harhaanajoa sitten tulikin, mutta onneksi ei kuitenkaan pahasti pieleen mennyt.

Varikon piti aueta vasta klo 12, mut olimme perillä ennen klo 10. Lopulta onneksi päästivät meidät portista. Saimmekin sitten varikkopilttuun valmiiksi ennenkuin ilmottautuminen kilpailutoimistoon alkoi. Sitten pääsimmekin katselemaan muiden saapumista varikolle. Auto tarkasteltiin läpi katsastusta varten. Torstaina oli katsastus. Siellä sanottiinkin sitten, että auton kilpailunumeron tulee olla myös auton katolla. Onneksi meillä oli varalla valmiiksi tarroja, helppo homma. Sitten pääsimmekin ihailemaan uudessa katsomossa sportmanien ajoa. Valmistauduimme henkisesti perjantain lajitteluajoja varten.
Perjantaina olikin aikainen herätys, koska Pro kierros alkoi klo 10.00 Lähdimme kokeilemaan ensimmäistä lähtöä viime vuotisen Mantorpin kisan sääddöillä. Vähän jännitti mennä ison yleisön eteen ajelemaan. Burn out meni vähän pieleen, kun auto lähti vinoon. Ekan lähdön jälkeen tuntui lupaavalta, kun auto kulki suoraan ja saimme varmuutta seuraavaa lähtöä varten (aika 6,83). Perjantain toiseen lähtöön saimme vastaan unelmavastustajan, josta on aina haaveiltu, Fast Freddie. Lähdimme varikkopilttuusta ja freddiellä oli ongelmia. Ilmoitti, ettei pääse ajamaan. Olimme jo valmistautumassa burn outiin ja freddie ilmaantuikin yllättäen paikalle. Jarin burn out sujui hyvin. Sitten katselikin aitiopaikalta, kun freddie ajoi ohi ja melken kaatoi autonsa. Saimmekin valtavat suosionosoitukset. Ehkäpä ne olikin tarkoitettu Freddielle... Suoritus meni hyvin ja oma ennätys parani, 6,68.

Sitten varikolla tehdä uusia säätöjä, jotka sitten osoittautuivatkin hyväksi. Lauantain ekassa lajittelukierroksessa oma ennätys parani jälleen, 6,62. Säätöjen suunta osottautui hyväksi ja taas teimme hommia. Toisella kierroksella aika parani taas, 6,60. Se ei kuitenkaan riittänyt sunnuntain pudotusajoihin, sillä taso oli kovin Euroopassa. Viimeinen kaaviopaikka irtosi 6,23 ajalla. Sunnuntai menikin sitten yleisönä. Finaalien jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme kohti Kapellskäriä. Lippumme oli alunperin varattu maanantaiaamun lähtöön, mutta saimme muutettua ne yölaivalle. Kotimatka alkoi. Aamulla klo 10 olimme perillä sateisessa Naantalissa. Matti ja hannele jäivätkin sinne. Matka Kuusankoskelle ajeltiinkin sitten vesisateessa.


Tiimi
Jari Parén
Sari Ristimäki
Olli Parén
Joni Andersson
Laura Saksa
Matti Suuntala
Hannele Heikkilä
Nina Seppänen
ja tietenkin varikkomaskotit Eetu, Sofia ja Vilma


     
                 
           
Copyright 2011 © Parén Racing, Kaikki oikeudet pidätetään.